Как да изберем и купим лаптоп сред морето от предложения?

posted in: Полезно | 0

Как да изберем и купим нов или втора ръка лаптоп

Независимо, дали сте се ориентирали към покупка на употребявана компютърна техника или нов лаптоп основните въпроси, на които трябва да си отговорите, за да се ориентирате в морето от оферти са няколко:

Къде ще ползвам моя лаптоп?

Изследвания на пазара сочат, че много клиенти си купуват лаптоп единствено, за да заменят стария компютър. Това от една страна спестява място в и без това тесните ни жилища. От друга страна се губи смисълът от мобилността на лаптопа и естествено се губи производителност, понеже при една и съща цена лаптопът винаги отстъпва пред десктоп компютрите. Така че съветът ни е да си купите лаптоп, ако наистина ще ползвате неговата преносимост и удобство, а не защото е модерно и всички имат.

За какво ще ползвам моя лаптоп?

На пазара е пълно с предложения за мобилни компютри, съобразени с вашата професия, интереси или хоби.

Ако сте мениджър или сте в непрестанно движение се ориентирайте към по-компактен и лек модел лаптоп, който да ви следва навсякъде. Удачно и съвременно решение е Acer Ultrabook s3-391.

Ако сте професионалист и работите от вкъщи си купете лаптоп с възможно най-добри параметри: мощен процесор, по-голям и бърз твърд диск, голям и качествен дисплей и поне 4Gb оперативна памет. Това ще гарантира стабилност и производителност. Отличен вариант е Dell E6420, който имаме наличен в момента.

Ако сте дама или по-артистична натура си вземете розов Sony Vaio или Macbook. Това гарантирано ще прикове всички погледи върху вас.

Ако сте заклет геймър препоръчваме някой от моделите на Alienware. Ако разполагате с бюджет не се колебайте и направо си вземете Alienware M18x. Той е по-мощен и от повечето десктоп компютри.

Какъв е моя бюджет?

Ако бюджета ви е ограничен и целта на покупката е да гледате филми, да ползвате безжичен Интернет, да водите кореспонденция или офис дейности, тогава няма смисъл да инвестирате в най-доброто на пазара. Ориентирайте се към бюджетен но марков лаптоп втора ръка. Така няма да направите компромиси с качеството, гаранцията и производителността. Ако сте от хората с известни предразсъдъци, които държат лаптопа им да е нов, тогава се ориентирайте към доказаните производители като задължително условие е гаранцията на продукта да е поне две години.
Надяваме се, че сме ви били полезни в избора на лаптоп.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *