Да преоткрием лаптопите FUJITSU

posted in: Полезно | 0

В България когато се заговори за най-големите и утвърдени производители на компютри и лаптопи всички се сещат за поне три фирми- Lenovo, Dell и HP. Към тази тройка фирми съвсем спокойно можете да добавите още две: Apple и Fujitsu. Техните продукти са по-слабо познати на българския пазар, но това не е защото са по-малко качествени (за Apple причината определено е цената).

Тема на тази статия са компютърните продукти на японския холдинг гигант Fujitsu, а в края на статията ще анонсираме два техни представители в категорията лаптопи втора употреба.

Това е водещата технологична фирма в Япония с широк спектър на производство и услуги- електрическо оборудване, полупроводници, климатици, телекомуникационно оборудване, компютри ( суперкомпютри, персонални компютри, лаптопи, сървъри ). Този технологичен гигант в момента има около 540 дъщерни компании, 20 съвместни предприятия и над 160 000 служители. Началото на тази японска компания поставя Fuji Electric Company през 1923 г. (за ел. оборудване). През 1935 г. от нея се отделя нова компания Fuji Telecomunications Equipment Manufacturing за телефонно и телекомуникационно оборудване, която поставя началото на днешния гигант Fujitsu Group. Още тогава участие в нея има и немската Siemens AG. Марката Fujitsu окончателно е формирана през 1967 г.

През 1978 г. е сключен договор за съвместно производство на компютри, а през 1980 г. Fujitsu вече е най-големият производител на компютри в Япония. През 1999 г. е сформирано съвместно предприятие Fujitsu Siemens Computers (FSC) със сфера на производство компютърни системи, както настолни, така и мобилни. Fujitsu Siemens Computers просъществува до края на 2008 г. когато Siemens продава своя дял за около 450 милиона евро и от 2009 г. Fujitsu Siemens Computers става Fujitsu Technology Solutions и е част от Fujitsu Group. Fujitsu Technology Solutions е специализирана в IT решения. Новата фирма наследява всички регионални офиси и сътрудници на FSC.

Стигнахме и до лаптопите на Fujitsu. На всички тях ще видите Made in Japan или Made in Germany като следствие от горните исторически наследявания. Има и малко катран в кацата с мед (малко е!). Чрез съвместната фирма със Сименс (Fujitsu Siemens Computers) беше пусната серията лаптопи Fujitsu Siemens Amilo. Тази серия беше насочена към ниско бюджетния сегмент за индивидуални крайни клиенти и не показа качеството, което европейските потребители очакваха от съвместна японо-германска фирма.

Е, по мое мнение, в този сегмент трудно може да се очаква сериозно качество (за малко пари толкова). Но тази грешка вече е в миналото. Съвсем друго е положението в бизнес сегмента (серията Lifebook) и високия клас работни станции (серията Celsius). Технологично там лаптопите Fujitsu определено са между най-качествените пет марки лаптопи в света. Може би дизайнът им е малко по-традиционен (японците пазят традициите си). Според европейците не е толкова съвременно атрактивен (каквото и да значи това- може би често сменяне на модните тенденции в дизайна). Аз не смятам така.

Японците просто имат по-различни критерии за красиво. А може би просто не смятат, че това е решаващо за един качествен високо технологичен продукт, какъвто ще ви демонстрираме в сайта ни. На тази мисъл ме навеждат продуктите на още един японски производител EIZO, който произвежда най-добрите монитори в света. И техните монитори не са с най-атрактивния вид, но качеството им е безспорно. Затова не се съмнявайте, лаптопите Fujitsu Lifebook и Fujitsu Celsius са изключително качествени.

След като надявам се ви убедихме, че можете спокойно да се доверите на японския производител Fujitsu, днес ще ви представим два чудесни продукта от категорията лаптопи втора употреба.

А конкретно двата страхотни употребявани лаптопа на Fujitsu от клас Mobile Workstation от новата ни доставка можете да видите тук: Fujitsu Celsius H700 и още по-мощния Fujitsu Celsius H710.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *