Съвети за лаптопи втора употреба

posted in: Полезно | 0

Много наши клиенти и посетители на сайта ни се вълнуват как да обслужват своя лаптоп втора употреба, или каква поддръжка е нужна, за да се удължи живота на батерията. Дано сме Ви полезни.

ВЪПРОСИ ЗА ЛАПТОПИ ВТОРА УПОТРЕБА

Грижи за лаптопа.

Ако се отнасяте грижовно към вашия лаптоп, той ще Ви служи дълго време (за неудоволствие на производителите). Първо- недейте да го поите, недейте да го храните. Това не е онази игра с фермите. Не му давайте нито вода, нито кафе, нито бира или кока кола. Заливането му с каквото и да е, води до много проблеми, а често и до летален изход.

Вярно, има и лаптопи като IBM Think Pad T60, които са конструирани така че при заливане с течност тя да се оттича през проектираните за тази цел канали и отвори. Все пак такива лаптопи са малцинство. Ако все пак го залеете, то веднага натиснете копчето за включване и изключване и го задръжте натиснато докато лаптопът изключи. Това става за около 7-8 секунди. След това задължително не правете опити да го включвате и да проверявате дали не сте късметлии. Това общо взето си е като с тотото. Такъв Ви е шансът да спечелите. Единствено правилното решение е без да включвате повече лаптопа, да го занесете в професионален сервиз. И тогава доста често резултатът е лош, но иначе със сигурност е много лош.

И храна не му трябва, както попаднала върху клавиатурата, така и не го поставяйте върху неизбърсаната от трохите маса. Може охлаждащият вентилатор да засмуче трохите и други остатъци от храна, а това заедно с други нежелани замърсители ще доведе до задръстване, лошо охлаждане и прегряване, което е другият основен проблем на всички лаптопи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *