ЛЕГАЛЕН СОФТУЕР с ПРОГРАМАТА MICROSOFT REGISTERED REFURBISHER

Интерсервиз-20 ЕООД е партньор на Майкрософт по програмата MRR (Microsoft Registered Refurbisher). Това е програма, която позволява на регистрираните партньори да инсталират и продават легални софтуерни продукти на Майкрософт в комплект със обновени (втора употреба) компютри и лаптопи. От края на 2020-та програмата MRR се замества от програмата TPR и цените са още по-изгодни.
Microsoft Registered Refurbisher

ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ЛЕГАЛЕН WINDOWS ВИ ДАВА ПРЕДИМСТВА ПРЕД ДРУГИТЕ

Налични са Windows 10 Home и Windows 10 Pro. Вече не се предлагат Windows 7 Home Premium и Windows 7 Pro. В момента по тази програма не се предлага за обикновени крайни клиенти пакета Microsoft Office.

Условия

За да бъде издаден лиценз по програма MRR, е необходимо да са изпълнени определени условия:

  • Употребяваният компютър или лаптоп трябва да са били продадени като нови преди не по-малко от шест месеца.
  • Компютърът или лаптопът втора употреба трябва да са били продадени с валиден OEM лиценз на някой от вариантите на операционната система Windows. Има таблица за възможните съответствия. Т.е. компютърът трябва да има валиден лицензен стикер ( COA ) залепен върху него.
  • Ако се наложи ъпгрейд или ремонт на компютъра, то не може да бъде заменяно дъното (mother board) с друг вид. То трябва да е от същия модел.

Кога е валиден Вашият лиценз по програмата MRR?

За да е валиден оттук нататък лицензът Ви трябва:

  • До стария лицензен стикер COA да е залепен новия MRR COA стикер.
  • Трябва да получите фактура, в която да е видно, че сте купили компютър (лаптоп) заедно с версия на Windows по програмата MRR.
  • Продавачът трябва да Ви предостави разпечатан Windows Product Key документ, в който е указан продуктовият ключ на вашият Windows и CD-ROM носител за преинсталиране на Windows-а, когато Ви се наложи.

Предимствата на легалния софтуер

Използването на легален Windows ще Ви даде няколко предимства:

  • Легалният софтуер е най-пълната версия, не е с орязани части при кракването и сте чист пред закона.
  • Дава достъп до всички ъпдейти които предоставя Майкрософт.
  • Получавате достъп до антивирусната програма Microsoft Security Essential, която е безплатна, но работи само с оригинален и лицензиран софтуер.
  • Продавачът няма задължения за техническа поддръжка, но Вие получавате право на такава online или по телефона от съответните поделения на Майкрософт.

Genuine Microsoft Software

Цени за легален софтуер по програмата MRR

Няма възможност за продаване само на лиценз за софтуера, за който говорим. По-долу дадените цени са приблизителни(зависят от долара) и служат само за ориентир, колко трябва да добавите към цената на компютъра или лаптопа втора ръка, ако искате да го закупите с легален Windows.

Windows 10 Home – 50 лв. с вкл. ДДС
Windows 10 Pro – 80 лв. с вкл. ДДС
Office 2013 Home and Business – не

Facebooktwitterpinterestlinkedin