Съвети за компютри втора употреба

posted in: Полезно | 0

Тук ще поговорим дали си заслужава да си купите употребяван компютър. Дано сме Ви полезни

Компютърът ми стана доста шумен, от какво?

Причините обикновено са два вида. Първо – някой от вентилаторите в компютъра си е изживял живота и всеки момент може да спре окончателно. Единственото решение е подмяна на такъв вентилатор. Най-добре в сервиз. Второ- някой от вентилаторите просто е задръстен от мръсотия. Опитайте да ги почистите (задължително при изключено захранване). Това става с прахосмукачката, но внимавайте да не засмучете и някой джъмпър. Ако ви е страх, занесете го на сервиз.

Има ли предимства закупуването на компютри втора ръка? На известни и утвърдени марки ли са те?

Отговорът и на двата въпроса е „да“. Специално при компютрите втора употреба има две много интересни предимства- кутия и захранващ блок. Кутиите са изработени стабилно, няма вибрации, които след време се отразяват на работата на компоненти като твърдия диск например. А захранванията са изработени с необходимите филтриращи елементи ( не са спестени за някой лев, долар ) и осигуряват стабилна и надеждна работа на компютъра. А надеждната и стабилна работа определено са предимство.

Има ли инсталиран Windows или друга операционна система на моя компютър?

Не, няма. Можем да инсталираме само легален софтуер на употребяваните компютри, които продаваме. Ние сме партньори на Майкрософт по програмата MRR (Microsoft Registered Refurbisher). Повече може да прочетете в рубриката Легален софтуер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *