Предимства на употребяваните лаптопи и компютри

posted in: Полезно | 0

Какви са предимствата при покупка на лаптоп втора ръка или компютър втора ръка?

Имат ли предимства употребяваните лаптопи, компютри монитори, принтери пред чисто новите такива? Ние смятаме, че имат.

Както вече изтъкнахме на началната страница, първият аргумент за покупка на компютри и лаптопи втора употреба, както и принтери и монитори втора употреба, е тяхната по-ниска цена от новите. Но има и други аргументи и те са доста интересни и силни.

Като лаптопи и компютри втора употреба обикновено се предлагат продукти от бизнес и професионален клас, а не от ценово ориентирания клас. Това е така просто защото те се изкупуват на едро от бизнес потребителите (банки, застрахователи, научни институти, администрация). Тези продукти просто са от по-висок клас. Не става дума само за техническите характеристики, а и за материалите от които се изработват шаситата, корпусите, за матриците на дисплеите.

Продуктите втора ръка от тези и други известни производители са с отлични качества, параметри и висока надежност. Доста по-висока от асемблираните у нас. Със огромно съжаление ще кажем следващите думи. Ако не беше втората употреба на продукти в компютърния бранш, то ние в България нямаше изобщо да видим една част от тези великолепни продукти просто защото за много от нас те са скъпи. Като втора ръка те вече са при нас и са достъпни за всички. И качеството им определено не е втора ръка.

Пример за това са японският производител на монитори EIZO и японо- германският производител на лаптопи, компютри и монитори Fujitsu- Siemens. Техните продукти като нови са твърде слабо известни в България, а са едни от най-качествените, по-скъпи са, но определено си заслужават парите. Меко казано.

Макар и малко странно на пръв поглед, но фактът, че са работили три- четири години, също е някакъв плюс. Това е доказателство за качествена изработка, а и тези които са имали дефекти (такива със сигурност е имало), вече са отпаднали.

Специално при компютрите втора употреба има две много интересни предимства – кутия и захранващ блок. Кутиите са изработени стабилно, няма вибрации, които след време се отразяват на работата на компоненти като твърдия диск например. А захранванията са изработени с необходимите филтриращи елементи (не са спестени за някой лев, долар) и осигуряват стабилна и надеждна работа на компютъра. А надеждната и стабилна работа определено са предимство.

За да се сдобиете с наистина качествен компютър или лаптоп, който да покрие изцяло вашите нужди спокойно може да се насочите към закупуване на компютър, лаптоп, монитор или принтер втора употреба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *