Съвети за втора употреба принтери

posted in: Полезно | 0

Много наши клиенти и посетители на сайта ни се вълнуват какъв принтер да си купят и по какви критерии да го изберат. Дано сме Ви полезни.

ВЪПРОСИ ЗА ПРИНТЕРИ ВТОРА УПОТРЕБА

Защо принтери втора употреба?

Защо да си купя принтер втора употреба, като новите на пазара са толкова евтини и с по-голяма гаранция. А и консуматива им е нов.
Ами защото тези евтините са точно това – евтини принтери. Как се постига тази ниска цена? С добро сърце? А, не! Постига се с евтини пластмасови части. А след това идват скъпите консумативи. Новите принтери винаги се продават с тъй наречените стартер касети, които са за около 30-40% от капацитета на нормалните касети за съответния принтер. Закупуването на нова касета за евтините нови принтери общо взето може да наближи цената на принтера.

При закупуването на принтер втора употреба това обикновено е принтер от доста по-висок клас (среден или висок), т.е. проектиран за много по-големи натоварвания и съответно много по-надежден. Защото това са принтери втора ръка, но са изкупувани на едро от големи организации, които изобщо не купуват принтери от ниския ценово ориентиран клас.
При принтер втора употреба, ако се наложи ремонт, никой няма да ви обяснява, че гаранцията е отпаднала, защото сте ползвали неоргинален консуматив. Да, касетите се презареждат 3-4 пъти и гаранцията на вашия принтер втора употреба не се губи. А така цената на консуматива за принтери втора ръка е двойно и тройно по-ниска.

Какъв принтер да избера?

Избор на лазерен или мастилено-струен принтер
Избор на лазерен или мастилено-струен принтер
А какъв принтер втора употреба да си купя – лазерен или мастилено-струен? Нашето мнение е в повечето случаи да си купите лазерен. Лазерните принтери втора ръка имат две основни предимства- по-евтин консуматив и по-малко повреди.

Задавали ли сте си въпроса защо се предлагат много по-малко принтери втора ръка от вида мастилено-струйни. Ами отговорът е само едно изречение по-горе. На вторичния пазар принтери втора ръка се изкупуват изключително от големи организации. А големите потребители (банки, администрация, заводи, институти) искат по-ниски разходи за консумативи и по-ниски разходи за поддръжка и ремонт. А не да излезнеш две седмици в отпуска и като се върнеш да установиш, че дюзите на главата на мастилено-струйния ти принтер са запушени и половината не печатат.

Нашата препоръка е – лазерен!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *